30/03/2023

Bosnian Community Council NSW Australia

Vijeće Bosanske zajednice Novog Južnog Welsa

Zvizdić, Kojović, Magazinović, Borenović i Arnaut: Otvaramo vrata evropskom putu BiH

2 min read

Predsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH Denis Zvizdić i poslanici u Predstavničkom domu PSBiH Nermin Nikšić, Saša Magazinović, Peđa Kojović, Branislav Borenović i Damir Arnaut održali su danas press konferenciju.

Zvizdić je rekao da su sinoć u Predstavničkom domu Parlamenta BiH usvojena tri bitna zakona koja mogu otvoriti vrata evropskom putu BiH.

– Imajući u vidu činjenici da je Zakon o javnim nabavkama usvojen ranije i upućen Domu naroda, sada su sva tri zakona, dakle uz njega i Zakon o VSTV-u i Zakon o sukobu interesa, koja su bitna za evropski put BiH upućena Domu naroda i nadam se da će biti htino usvojena u cilju dobijanja kandidatskog statusa, koji bih Bosni i Hercegovinu stavio trajno na tračnice evropskih intergacije. To bi poslala trajnu poruku svima u regionu i svijetu da BiH pripada Evropskoj uniji – naveo je.

Zastupnik SDP-a Saša Magazinović u svom izglaganju osvrnuo se na jučer usvojeni prijedlog o ukidanju akciza na naftne derivate u BiH.

– Prije nego što smo došli u priliku da se izjasnimo o zakonu kojim se ukidaju akcize. Rekli smo da postoji potpuna logika da se usvoji jedna takav zakon, a da li postoji razum rekli smo da će biti poznato 9. 3. Drago mi je da smo svi bili prisutni na glasanja podržali zakon kojim su ukinute akcize i time je predstavnički dom pokazao vrstu odgovornih aktivnosti i čitavo jutro čekamo i na pozitivan signal Doma naroda koji treba potvrditi ovu odluku. Imamo razloga da vjerujemo da će biti podrške i u Domu naroda – naveo je Magazinović.

Magazinović je kazao kako se ne može čekati 24. marta kada je zakazana sjednica Doma naroda, jer je potrebno da ova odluka hitno stupi na snagu.

– Ne možemo čekati s tim. Kolega Bećirović je već pokrenuo proceduru za prikupljanje potpisa za sazivanje hitne sjednice Doma naroda – kazao je Magazinović.


(Vijesti.ba / Avaz)

3 thoughts on “Zvizdić, Kojović, Magazinović, Borenović i Arnaut: Otvaramo vrata evropskom putu BiH

  1. Great web site. Plenty of useful information here. I¦m sending it to several friends ans also sharing in delicious. And naturally, thanks on your effort!

  2. I do agree with all the ideas you’ve presented in your post. They are very convincing and will certainly work. Still, the posts are very short for novices. Could you please extend them a bit from next time? Thanks for the post.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.