30/03/2023

Bosnian Community Council NSW Australia

Vijeće Bosanske zajednice Novog Južnog Welsa

Vučić: Imam veliki strah od sankcija, možemo razgovarati i na Sedreniku, ima dobra kafana

2 min read

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio je svoj stav da mu je važno da se sačuva mir u Bosni i Hercegovini i cijelom regionu pod svaku cijenu i da sankcije nisu nikada nikome ništa dobro donijele.

Vučić je, komentarišući posljednja dešavanja u Bosni i Hercegovini rekao da svaka vrsta podizanja tenzija bilo gdje i bilo kako Srbiji ne odgovara.

Komentarišući priču o sankcijama, kazao je da svako ko priželjkuje sankcije protiv bilo koga – ili ne razumije politiku ili reaguje prema sopstvenim emocijama.

“Takvi nisu dobronamjerni ni prema BiH ni prema Srbiji, niti bilo kome. Imam ozbiljan strah zbog sankcija, iako neće biti sankcija protiv nas, ali kao da su jednim dijelom protiv nas, jer je onda cijeli region u problemu. Koji investitor dolazi u region gdje su problemi? Koji investitor će doći u BiH ako su sankcije protiv Dodika, bilo gdje, u Sarajevo ili Zenicu, Maglaj ili Zavidoviće, na 5 kilometara od Doboja. Ko? Pokažite mi tu firmu u svijetu. Neće niko i sankcije nikome ne trebaju i nikome nisu donijele dobro. Mi moramo sjesti i razgovarati”, zaključio je.

Predsjednik Srbije smatra da je lider SDA Bakir Izetbegović imao želju doći na sastanak u Beograd, ali da očito nije izdržao pritisak medija.

“Meni nije problem nigdje doći. Možemo na Sedrenik, to je dio Sarajeva, ima dobra kafana i da sjednemo i radimo tri sata, ako možemo o bilo kojoj sitnici da se dogovorimo. Ko god je legitimni predstavnik nekog naroda i države, nemam problem da razgovaram. Mi razgovaramo i s Albancima i nemamo problem. I dobro je da razgovaramo. Šta treba, da se bijemo? Dajte, ljudi, saberite sve ratove koje smo imali i sve krize, šta smo sebi radili u 20. vijeku”, dodao je.

Vučić je kazao kako razumije ono što govore u Republici Srpskoj “o oduzimanju nadležnosti”, ali je naglasio kako je važno da svi u RS-u razumiju da nikome ne trebaju nikakvi sukobi, nikakvi ozbiljniji problemi i da samo mir donosi blagostanje ljudima i u Srbiji i u RS-u.

Dodao je da je uvijek govorio “Balkan balkanskim narodima”.

4 thoughts on “Vučić: Imam veliki strah od sankcija, možemo razgovarati i na Sedreniku, ima dobra kafana

  1. Can I just say what a relief to find someone who actually is aware of what theyre speaking about on the internet. You positively know the right way to bring an issue to light and make it important. Extra individuals must learn this and perceive this aspect of the story. I cant consider youre no more well-liked since you definitely have the gift.

  2. Excellent post. I used to be checking constantly this blog and I am inspired! Very useful info particularly the final phase 🙂 I handle such info much. I was seeking this particular info for a very lengthy time. Thank you and best of luck.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.