22/03/2023

Bosnian Community Council NSW Australia

Vijeće Bosanske zajednice Novog Južnog Welsa

Ukrajinci pokazuju otpor, ruski plan brzog preuzimanja nije uspio

1 min read

Kada govorimo o Kijevu i Harkovu, bilježimo da je bilo žrtava među civilima, među civilima i djece, javlja Al Jazeerina reporterka Nadina Maličbegović.

Ruske trupe su napredovale i ušle u Harkov.

To je drugi po veličini grad, smješten na sjeveroistoku Ukrajine. Regionalni guverner kaže da su se ruska laka oklopna vozila probila do centra grada, gdje im se suprotstavlja ukrajinska vojska. Upućen je apel civilima da ne napuštaju domove.

Istovremeno, ruske snage četvrti dan nastavljaju napadati na glavni grad Ukrajine, Kijev.

Tokom cijele noći mogle su se čuti jake detonacije. Gori veliko skladište nafte na periferiji Kijeva. Vlasti su uputile apel stanovnicima da ne napuštaju skloništa, strahujući da bi se borbe mogle proširiti i do samog centra grada. Policijski sat na snazi je do ponedjeljka ujutro.

Tokom noći je su na više frontova u Ukrajini nastavljeni napadi, oružani sukobi i ulični sukobi, javlja Al Jazeerina reporterka Nadina Maličbegović.

“Kada govorimo o Kijevu i Harkovu, bilježimo da je bilo žrtava među civilima, među civilima i djece. Najmanje 240 civilnih žrtava do sada, ali UN smatra da bi taj broj mogao biti i veći.”

Ali Blitzkrieg na koji je računao ruski predsjendik Vladimir Putin, nije uspio.

“Ukrajinska vojska uspjela je pokazati otpor, uspjela je odvratiti ruske snage koliko god je mogla. 37.000 rezervista se priključilo u odbranu Ukrajine.”

62 thoughts on “Ukrajinci pokazuju otpor, ruski plan brzog preuzimanja nije uspio

  1. Bivši i ja smo prekinuli prije godinu i 2 mjeseca, a ja sam bila u šestom mjesecu trudnoće. Oboje se volimo i to je za mene bio šok i stvarno mi je slomilo srce. Pokušao sam ga nazvati i obje su linije bile prekinute. Pokušao sam doći do njega na društvenim mrežama, ali me maknuo s njih. Pokušala sam doći do njegovih roditelja i oni su mi rekli da je njihov sin rekao da me ne voli i da me ne želi vidjeti i da ne znaju što nije u redu. Svaki dan sam plakala i plakala jer sam ga jako voljela. Dok nisam rodila i beba nije imala godinu dana, nisam mogla vratiti svoju ljubav. Opet sam bio zbunjen. Ne znam što da radim, a ostala sam i bez posla i nemam novca za brigu o bebi. Bio sam jadan u životu pa sam zaplakao sestri i rekao joj svoj problem i rekao da zna za moćnu čaroliju bačenu dr apatu koja joj pomaže kad nije mogla zatrudnjeti. Kontaktirala sam ga putem e-pošte i rekao je da će mi pomoći i rekao mi je da je žena stavila urok na mog muža i rekla da će mi pomoći da razbijem čaroliju kako bi mi se moj muž zauvijek vratio i da će biti moj. Bilo mi je veliko iznenađenje što se dogodilo sve što je rekao. Muž mi se odmah vratio i rekao mi da mu oprostim. Puno hvala ovom moćnom i istinskom čarobnjaku. Molim se da će dugo živjeti i raditi više od svog prekrasnog djela. Ako imate problem koji vas muči u životu, obratite se ovom moćnom igraču čarolija! On ti može pomoći. Neće vas iznevjeriti, možete ga dobiti putem gmail adrese: dralaba3000@gmail.com ili ga možete dobiti putem njegovog vibera/whatsappa: +1(425) 477-2744

  2. Pingback: bahis siteleri
  3. I have been absent for some time, but now I remember why I used to love this site. Thanks , I will try and check back more frequently. How frequently you update your website?

  4. 179392 579909Following study quite a few the websites together with your site now, and that i genuinely appreciate your method of blogging. I bookmarked it to my bookmark web site list and are checking back soon. Pls have a look at my web page likewise and let me know if you agree. 291732

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.