22/03/2023

Bosnian Community Council NSW Australia

Vijeće Bosanske zajednice Novog Južnog Welsa

SA ZAKAŠNJENJEM: Andrej Plenković stigao u Mostar

1 min read

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković stigao je u Mostar sat vremena kasnije, nego je to bilo ranije najavljeno. Tako da je i sastanak počeo sa zakašnjenjem.

Ono što znamo je da su teme razgovora pitanja važna za hrvatski narod u BiH – prvenstveno ona politička, posebno o reformi izbornog Zakona BiH, ali i ekonomska i kulturna.

Podsjećamo, izborna reforma u našoj zemlji ključni je politički proces, a već tri godine blokiran je proces imenovanja izvršne vlasti u Federaciji BiH. S obzirom na dosadašnje razmimoilaženje stavova političkih zvaničnika u našoj zemlji, postizanje konačnog dogovora bit će veliki izazov.

Predsjednik HNS-a i HDZ-a BiH Dragan Čović i Plenković će se kasnije tokom večeri obratiti predstavnicima medija, piše Federalna.ba.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković s delegacijom jutros stigao u službenu posjetu BiH na poziv predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Zorana Tegeltije.

142 thoughts on “SA ZAKAŠNJENJEM: Andrej Plenković stigao u Mostar

  1. 687925 824240Outstanding post, I conceive people really should larn a lot from this weblog its really user friendly . 395310

  2. Pingback: bahis siteleri
  3. 229559 378047Echt tolle Seite. Rubbish bin eigentlich nur per Zufall hier gelandet, aber ich bin jetzt schon complete von der tremendous Seite beeindruckt. Gratuliere dazu!! Viel Erfolg noch durch der sehr guten Home-page mein Freund. 290616

  4. This is a very good tips especially to those new to blogosphere, brief and accurate information… Thanks for sharing this one. A must read article.

  5. Pingback: 1antithesis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.