29/03/2023

Bosnian Community Council NSW Australia

Vijeće Bosanske zajednice Novog Južnog Welsa

Predstavnički dom razmatra zabranu zloupotrebe pojma genocid, PDV i akcize

2 min read

Poslanici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine trebali bi na sjednici koja je počela u Sarajevu razmatrati zahtjev poslanika SNSD-a Snježane Novaković-Bursać i Jakova Galića da se Prijedlog zakona o zabrani zloupotrebe pojma genocida razmatra po hitnom postupku.

U predloženom zakonu navedeno je da se njime uređuje zabrana zloupotrebe pojma genocida, na način da se zloupotreba pojma genocida propisuje kao novo krivično djelo, kao i krivična sankcija za navedeno djelo.

Trebao bi biti razmatrani i zahtjev poslanika SNSD-a Snježane Novaković-Bursać, Nebojše Radmanovića, Obrena Petrovića, Sanje Vulić, Dragana Bogdanića i Ljubice Miljanović da se Prijedlog zakona o dopuni Zakona o porezu na dodatu vrijednost razmatra po hitnom postupku.

Predstavnički dom državnog parlamentra trebao bi razmatrati i zahtjev poslanika SDP-a Saše Magazinovića, Nermina Nikšića, Nade Mladine i Zukana Heleza da se Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o akcizama u Bosni i Hercegovini razmatra po hitnom postupku.

Kako su naveli iz SDP-a BiH, da bi pomogli građanima i privredi u doba rastuće inflacije, predlažu izmjenu zakona u dijelu koji se odnosi na naplatu akciza na način da iznos akciza bude nula KM.

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe i zahtjev poslanika HDZ-a Nikole Lovrinovića, Borjane Krišto, Predraga Kožula, Darijane Filipović i Mije Matanovića za razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH po hitnom postupku.

2 thoughts on “Predstavnički dom razmatra zabranu zloupotrebe pojma genocid, PDV i akcize

  1. Hi there, just became aware of your blog through Google, and found that it is truly informative. I am gonna watch out for brussels. I will be grateful if you continue this in future. Many people will be benefited from your writing. Cheers!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.