30/03/2023

Bosnian Community Council NSW Australia

Vijeće Bosanske zajednice Novog Južnog Welsa

Objavljeni detalji o misterioznoj letjelici koja je pala u Zagrebu, stigla je iz Mađarske

1 min read

U uredu Vijeća za nacionalnu sigurnost održan je sastanak nadležnih tijela sigurnosno-odbrambenog sistema Hrvatske nakon što je sinoć u Zagreb pala neidentificirana letjelica.Na sastanku su sudjelovali potpredsjednik Vlade RH nadležan za nacionalnu sigurnost i ministar hrvatskih branitelja Medved, potpredsjednik Vlade RH i ministar unutrašnjih poslova Božinović, ministar odbrane Banožić, direktor Sigurnosno-obavještajne agencije Markić, direktor Vojne sigurnosno-obavještajne agencije generalmajor Kinder i šef kabineta Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost Franjić.

“Sve nadležne službe uključene su odmah po uočenju pada bezpilotne letjelice vojnog tipa koja je, prema dosad prikupljenim podacima, u hrvatski zračni prostor ušla iz smjera istoka prema zapadu, odnosno iz zračnog prostora Mađarske, brzinom od 700km/h na visini od 1300m”, kaže se u saopćenju.

“Prema onome što sada imamo kao informaciju, tiječ je o letjelici ruske proizvodnje ne zna se je li bila u posjedu ruske ili ukrajinske vojske. Zna se da je došla u Hrvatsku iz pravca Mađarske, a u Mađarsku iz pravca Rumunije. Znamo da je letjela nekoliko minuta iznad Hrvatske i srušila se u Zagrebu. Dobro je što nema ozlijeđenih i pala je na dio koji nije niti kuća niti zgrada. Nadležne službe obavljaju uviđaje”, rekao je Plenković, dodavši da je kontaktirana i ukrajinska strana da vide imaju li oni informacije o tome kako je ta letjelica došla čak do Zagreba.

2 thoughts on “Objavljeni detalji o misterioznoj letjelici koja je pala u Zagrebu, stigla je iz Mađarske

  1. whoah this blog is excellent i love reading your articles. Keep up the good work! You know, lots of people are searching around for this info, you could aid them greatly.

  2. Hello! I just would like to give a huge thumbs up for the great info you have here on this post. I will be coming back to your blog for more soon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.