30/03/2023

Bosnian Community Council NSW Australia

Vijeće Bosanske zajednice Novog Južnog Welsa

Ministarstvo odbrane: Zašto MUP RS popisuje pripadnike OS BiH!?

1 min read

Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine raspolaže podacima da je MUP Republike Srpske u proteklom periodu telefonski kontaktirao pripadnike Oružanih snaga BiH koji žive na teritoriji RS i tražio od istih određene podatke, uz obrazloženje da su u postupku izrade službenih evidencija.

Obzirom da je dosadašnja praksa bila da se ove i slične aktivnosti entitetskih MUP-ova provode slanjem zahtjeva prema Ministarstvu odbrane BiH, koje je tražene podatke ustupalo predmetnim institucijama, nejasno je zbog čega se pristupilo traženju podataka na ovaj način.

Posebno je simptomatično da je ova aktivnost započela u jednoj općini u Podrinju u toku vikenda i da su tada kontaktirani samo pripadnici OS BiH iz reda bošnjačkog naroda.

Nakon naše reakcije, to je prošireno na pripadnike OS BiH iz drugih naroda, na ostale općine, kao i na zaposlene drugih državnih institucija.

MO BiH je uputilo navedena saznanja nadležnim državnim agencijama na daljnje postupanje.

134 thoughts on “Ministarstvo odbrane: Zašto MUP RS popisuje pripadnike OS BiH!?

  1. Pingback: bahis siteleri
  2. I really appreciate this post. I¦ve been looking all over for this! Thank goodness I found it on Bing. You have made my day! Thank you again

  3. Pingback: 2returning

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.