30/03/2023

Bosnian Community Council NSW Australia

Vijeće Bosanske zajednice Novog Južnog Welsa

Kemal Ademović i Denis Zvizdić izabrani za zamjenike predsjednika Naroda i pravde

1 min read

Kemal Ademović i Denis Zvizdić su na današnjem Kongresu NiP-a u Domu mladih u Sarajevu izabrani za zamjenike predsjednika ove stranke.Delegati su odlučili da Ademović, koji je ranije bio politički direktor u ovoj stranci, bude prvi zamjenik predsjednika, a da Zvizdić bude drugi zamjenik predsjednika.

Elmedin Konaković, koji je i zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, je ponovo izabran za predsjednika. Protukandidata nije imao.

Konaković i Ademović su bili među osnivačima NiP-a 2018. godine. Zvizdić je 15. novembra ove godine postao član ove stranke, a 2. jula je napustio SDA nakon dugogodišnjeg članstva. I Konaković i Ademović su također bili dugogodišnji istaknuti članovi SDA.

Kao razlog za formiranje NiP-a, odnosno napuštanje SDA navode nezadovoljstvo radom bivše stranke. Već duže se špekuliše da će NiP insistirati da upravo Zvizdić bude zajednički kandidat opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine na predstojećim Općim izborima.

Na prvom Kongresu bit će birani i potpredsjednici, članovi Glavnog odbora i Nadzornog odbora.

7 thoughts on “Kemal Ademović i Denis Zvizdić izabrani za zamjenike predsjednika Naroda i pravde

  1. 491551 76190There is numerous separate years Los angeles Weight reduction eating strategy with each a person is a necessity. The pioneer part can be your original acquiring rid of belonging towards the extra pounds. la weight loss 412469

  2. 599992 77407If youre still on the fence: grab your favorite earphones, head down to a Very best Buy and ask to plug them into a Zune then an iPod and see which one sounds far better to you, and which interface makes you smile far more. Then youll know which is appropriate for you. 273423

  3. Great post. I was checking constantly this blog and I am impressed! Very useful info specifically the last part 🙂 I care for such info much. I was looking for this certain information for a long time. Thank you and best of luck.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.