22/03/2023

Bosnian Community Council NSW Australia

Vijeće Bosanske zajednice Novog Južnog Welsa

Jest ga izabrao, svaka mu čast: Kod Dodikovog savjetnika pronađene teške droge, priznao da je ovisnik

2 min read

Pise oslobodjenje.ba:

Od lidera SNSD-a MIlorada Dodika, vjerovatno, uskoro se može očekivati dodatno zaoštravanje situacije u BiH. Razlog bi mogao biti novi skandal koji potresa Dodikovu najbližu “okolinu”. Naime, kako piše nezavisni zastupnik u Narodnoj skupštini RS-a Nebojša Vukanović, policija je prilikom racije u jednom ugostiteljskom objektuu Banjoj Luci, u subotu navečer, kod Dodikovog savjetnika Marka Šukala navodno našla drogu.

Vukanovićev tekst prenosimo u cijelosti.

– Savjetnik Milorada Dodika i član Kabineta člana Predsjedništva BiH Marko Šukalo, sa više osoba, lišen je slobode sinoć u kafiću-piceriji „Kod Brke“ u centru Banje Luke, zbog posjedovanja teških droga, kokaina i ekstazija.

Interventna policija i pripadnici MUP-a Republike Srpske sinoć su izvršili raciju, te tokom pretresa kod Šukala pronašli drogu, koakin i ekstazi, nakon čega je uhapšen i priveden u Policijsku upravu Banja Luka, te nakon saslušanja predat dužurnom sudiji Osnovnih suda u Banjoj Luci na dalje postupanje.

Šukalo je na saslušanju u policiju, a potom i dežurnom sudiji, izjavio da je droga namijenjena za šmrkanje i lično korištenje, a ne preprodaju, da je ovisnik koji šmrče kokain i pije ekstazi, nakon čega mu je napisana prekršajna prijava i nema krivične odgovornosti jer nije dilovao i prodavao drogu.

Pored Marka Šukala uhapšeni su i njegovi prijatelji, kod kojih je takođe pronađena droga, ali nisu javne ličnosti i nisu poznati javnosti. Dodik i njegovi saradnici bijesni su na Šukala zbog najnovijeg skandala i nevjerovatne afere, te su učinili sve da se slučaj zataška i da informacija o hapšenju savjetnika ne dođe u javnost.

Marko Šukalo je Dodikov savjetnik koji je postao poznat javnosti nakon što je nedavno objavio video pornografski snimak na kome vodi ljubav i snima sebe tokom čina, nakon čega je nagrađem i čak je, kao kum hrama, dobio orden od sveštenika Srpske pravoslavne crkve, što je neviđeni skandal.

Ostaje da se vidi sa kim je sve Šukalo šmrkao kokain i ekstazi u Kabinetu člana Predsjedništva BiH, i da li će i nakon ovog nevjerovatnog skandala ostati da savjetuje Dodika.

Očekujem da se o svemu oglasi sud, Policija i MUP RS-a, te da saopšte više detalja o ovom skandalu. Bilo bi normalno da nakon svega Dodik podnese ostavku, jer je nevjerovatno da je njegov najbliži saradnik narkoman, da uputi izvinjenje javnosti i povuče se sa svih funkcija i javnog života, te pojasni kako je ovisnika odabrao da mu bude savjetnik i da li još neko u Kabinetu šmrče kokain, ekstazi ili neku drugu drogu.

Zatražio sam, putem Twittera komentar na ovaj skandal od portparola SNSD-a Raša Kovačevića i čim dobijem odgovor prenijeću ga u cjelosti, napisao je Vukanović u tekstu.

4 thoughts on “Jest ga izabrao, svaka mu čast: Kod Dodikovog savjetnika pronađene teške droge, priznao da je ovisnik

  1. Thanks so much for providing individuals with an exceptionally splendid possiblity to read articles and blog posts from here. It’s usually very good plus jam-packed with a great time for me personally and my office acquaintances to visit your blog no less than thrice weekly to learn the newest secrets you have got. Not to mention, we are certainly contented with your sensational things served by you. Certain 3 facts in this posting are ultimately the most beneficial we have had.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.