22/03/2023

Bosnian Community Council NSW Australia

Vijeće Bosanske zajednice Novog Južnog Welsa

Izetbegović: Dodik i Čović zbog nedostatka samopouzdanja žele izbjeći izbore

2 min read

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović smatra kako je želja Milorada Dodika da se izbjegnu izbori očigledan znak nedostatka samopouzdanja i uvjerenja da će pobijediti na izborim. Tu su Dodik i Čović isti, zaključio je.

Izetbegović je gostujući u emisiji Izazov BN televizije naveo kako je SNSD dobio 14 posto glasova na izborima, a HDZ devet što je zajedno 24 posto.

“Imaju ispod četvrtine podršku i željeli bi da otmu biračima pravo da izađu i mijenjaju. I to im neće poći za rukom, organizovat ćemo se”, poručio je lider SDA.

Govoreći u vezi sa izmjenama Izbornog zakona BiH, Bakir Izetbegović je podsjetio kako u državnom predsjedništvu sjede Srbin, Bošnjak i Hrvat, ali da oni predstavljaju interese svih naroda u BiH.

“HDZ traže da se ta stvar izmjeni na način potpuno suprotan presudama sudova. Član koji dolazi iz RS redovito bude Srbin, ali pazi na glasove Bošnjaka i Hrvata u RS jer od njih zavisi. Glasovi Hrvata u FBiH mogu odlučiti člana Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda”, kazao je Izetbegović.

On je u razgovoru za BN televiziju kazao da će jači angažman međunarodne zajednice uslijediti ako se nastavi kriza u državi. Dodao je kako je američki izaslanik jasan bio na koga misli kada je govorio o sankcijama.

“Mislim da je Gabriel Escobar vrlo jasno imenovao na koga misli. Prvo idu diplomate koje žele pridobiti i one koji prave probleme, ali ako to ne prođe, kako se bude pojačavala kriza – bit će pojačan angažman i doći će sankcije”, zaključio je Bakir Izetbegović.

134 thoughts on “Izetbegović: Dodik i Čović zbog nedostatka samopouzdanja žele izbjeći izbore

  1. I do not even understand how I stopped up right here, but I believed this submit used to be good. I don’t know who you might be but certainly you’re going to a well-known blogger if you are not already 😉 Cheers!

  2. You can definitely see your enthusiasm in the work you write. The world hopes for even more passionate writers like you who are not afraid to say how they believe. Always go after your heart.

  3. Pingback: 3patrimony

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.