04/02/2023

Bosnian Community Council NSW Australia

Vijeće Bosanske zajednice Novog Južnog Welsa

Hrvatski ministar odbrane: Milanović želio poslati vojsku u BiH

1 min read

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović i premijer Hrvatske Andrej Plenković imaju niz obračuna, a u jednom od posljednjih otkriven je detalj koji ima veze s Bosnom i Hercegovinom.

Naime, Milanović je htio poslati vojsku preko granice u Bosnu i Hercegovinu, prenosi Avaz.

U Požegi se jučer desio incident. Zbog penzionicanja njemu dragog brigadira, Milanović je iskoristio ovlasti vrhovnog komandanta  i zabranio obraćanje ministru odbrane Mariju Banožiću.

Ministar je potom za Jutarnji list ispričao cijeli niz eskapada predsjednika i njegovog “protežea” načelnika Glavnog stožera admirala Roberta Hranja.

Banožić je od Hranja, zbog toga jer je poslušao Milanovića i njemu zabranio govoriti, zatražio ostavku, a kao jedan od ranijih grijehova naveo i slanje vojske preko granice u BiH.

– Čak ste bez mog znanja i odobrenja namjeravali poslati vojsku preko granice u Bosnu i Hercegovinu pa smo skandal izbjegli u posljednji trenutak – ispričao je bijesni ministar šta je sve ranije spočitao admiralu.

Nije poznato kada je to bilo, ali mnogi smatraju da je u svakom slučaju skandal iako nije došlo do slanja hrvatske vojske u BiH.


(Vijesti.ba)

43 thoughts on “Hrvatski ministar odbrane: Milanović želio poslati vojsku u BiH

  1. It’s the best time to make some plans for the long run and it’s time to be happy. I have read this post and if I may just I wish to suggest you few fascinating things or advice. Maybe you could write next articles relating to this article. I desire to learn more issues about it!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.