22/03/2023

Bosnian Community Council NSW Australia

Vijeće Bosanske zajednice Novog Južnog Welsa

Dodik: Željki Cvijanović su rekli da me izbaci i preuzme SNSD

2 min read

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da odluka bivšeg visokog predstavnika Valentina Incka u vezi sa kvalifikacijom događaja u Srebrenici mora da nestane iz pravnog sistema i da način na koji će se to dogoditi treba da iznađu oni koji su to i kreirali.

Dodik je rekao da je očekivao od Savjeta za implementaciju mira u BiH da danas u Sarajevu kažu da visoki predstavnik nije mogao i nije trebalo da to uradi i da se time omogući Republici Srpskoj da se vrati u institucije.

Ponovio je da svi iz Republike Srpske i dalje stoje na poziciji da je nemoguće da bilo ko kaže za srpski narod i Republiku Srpsku da su “genocidni” i da to ne može da opstane u pravnom prostoru.

Ističući da treba tragati za rješenjima, Dodik je odbacio rješenje koje se može čuti u javnosti, a prema kojem bi istovremeno u parlamentu bila povučena Inckova odluka i usvojeno neko novo rješenje.

Dodik je rekao da da je uvjeren u svoju potpunu koordinaciju s predsjednicom RS-a Željkom Cvijanović. 

Otkrio je da ga je Cvijanović nakon nedavne posjete SAD-u obavijestila da je u određenim krugovima postojala ponuda o kojoj se priča u političkim kuloarima.

– Ona me odmah obavijestila da su joj neki rekli kako bi bilo dobro da izbaci Dodika i preuzme SNSD. Ona je ustala i rekla im ‘vidite li vi da sam ja ozbiljna žena, što pričate gluposti’. Nemam na tu temu ništa posebno da kažem, rekao je Dodik.


(Vijesti.ba)

56 thoughts on “Dodik: Željki Cvijanović su rekli da me izbaci i preuzme SNSD

  1. 174799 583229This constantly amazes me exactly how blog owners for example yourself can uncover the time and also the commitment to keep on composing fantastic weblog posts. Your site isexcellent and one of my own ought to read blogs. I just want to thank you. 192974

  2. 550046 662661I dont leave plenty of comments on a lot of blogs each week but i felt i had to here. Do you need to have numerous drafts to make a post? 42679

  3. Good post. I learn one thing more challenging on totally different blogs everyday. It can all the time be stimulating to read content from different writers and observe a little something from their store. I’d want to use some with the content material on my weblog whether or not you don’t mind. Natually I’ll provide you with a hyperlink in your net blog. Thanks for sharing.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.