04/12/2022

Bosnian Community Council NSW Australia

Vijeće Bosanske zajednice Novog Južnog Welsa

Dodik poručio da ne kriju planove o otcjepljenju, pa otkrio šta bi danas kazao Merkelovoj: Eto to bih joj rekao…

2 min read

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik ponovio je još jednom priču o otcjepljenju RS-a, te je na skupu povodom proslave praznika Svetih novomučenika jasenovačkih poručio da “ne kriju planove da rade na tome da RS bude nezavisna država”.

-Ovdje smo se okupili da obilježimo svetomučenike jasenovačke, da im se posvetimo u molitvi, da se prisjetimo ogromnog stradanja koje je bilo nepotrebno. Stradalo je mnogo ljudi, djece i žena, koji su, samo zato što su pripadali jednoj vjeri i naciji, bili mučeničkom smrću ubijani i na taj način Srpska pravoslavna crkva je posvetila njima obilježavanje svetih mučenika jasenovačkih, rekao je Dodik okupljenim novinarima.

-Važno je da mi danas nakon iskustva koje je Jugoslavija imala, a koja nije dala rezultat koji se očekivao i koja se raspala u prvom obračunu da gradimo dobre odnose. Mislimo da je Hrvatska kao država i hrvatski narod, i Srbija kao nezavisna država srpskog naroda, i Republika Srpska koju mi živimo kao našu državu apsolutno osnova da se na dugoročni način riješe gotovo svi problemi među nama i to je ono prema čemu treba da težimo, poručio je član Predsjedništva BiH u Jasenovcu.

Član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a kazao je da će se 15. septembra obilježiti dan “srpskog jedinstva”, te da “niko ne bi trebao da ima išta protiv toga”.

-Mi gledamo Ujedinjene narode i vjerujemo da je srpski narod, kao i hrvatski narod, i svaki drugi veliki narod, zaslužuju da obilježavaju praznike i datume kako oni to misle. Mi do sad nismo imali taj praznik, sada ga imamo i u RS i u Srbiji i proslavljamo ga. Drago mi je što ćemo u srijedu imati skupštine i Srbije i RS i donijeti Zakon o zaštiti ćirilice. To nije upereno protiv nikoga, ali je naše pravo da to radimo, komentarisao je Dodik.

Odgovarajući na konstataciju da se “srpski svet” vodi u “Veliku Srbiju”, Dodik je kazao: “Kakva velika Srbija; bila je i velika Hrvatska, pa šta? To su floskule kojima se straše drugi. Naš projekat je veoma jasan – da ojačamo RS do te mjere da bude nezavisna država na ovim prostorima i tome smo posvećeni. Imamo legitimno pravo na to, kao što imaju Hrvati, Crnogorci, da i mi imamo RS na prostoru koja će biti nezavisna država. Mi te planove ne krijemo, naglasio je Dodik.

Član Predsjedništva BiH komentarisoa je današnji sastanak Merkelove i Vučića, te kazao šta bi joj on kazao:

-Što se tiče BiH, rekao bih da je ovo bila bespotrebna farsa vezana sa Schmidta kao nekog visokog predstavnika koji nije dobio podršku Savjeta bezbjednosti UN i da je u tom pogledu napravila problem i samom Schmidtu i nama, to bih joj rekao, kazao je Dodik.

96 thoughts on “Dodik poručio da ne kriju planove o otcjepljenju, pa otkrio šta bi danas kazao Merkelovoj: Eto to bih joj rekao…

  1. 353553 214008Basically received my first cavity. Rather devastating. I would like a super smile. Looking a whole lot more choices. Numerous thanks for the write-up 518838

  2. 582650 769523Fantastic humans speeches and toasts, possibly toasts. are hands down transferred at some time through party and expected to turn into really funny, amusing not to mention educational in the mean time. finest man wedding speeches 740946

  3. Good day! Do you use Twitter? I’d like to follow you if that would be okay. I’m undoubtedly enjoying your blog and look forward to new posts.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.