22/03/2023

Bosnian Community Council NSW Australia

Vijeće Bosanske zajednice Novog Južnog Welsa

Chollet: Podrška Schmidtu i OHR-u

1 min read

Savjetnik državnog sekretara SAD Derek Chollet doputovao je danas u posjetu našoj zemlji te se odmah sastao s visokim predstavnikom Christianom Schmidtom.

Chollet je sastanak sa Schmidtom ocijenio produktivnim, te naglasio da SAD podržavaju rad Ureda visokog predstavnika u BiH (OHR).

“Produktivan sastanak s visokim predstavnikom Schmidtom. SAD podupiru ključnu ulogu OHR-a i mandat visokog predstavnika za održavanje Daytonskog mira u BiH i rad na ispunjavanju Agende 5+2 kako bi BiH završila sa međunarodnom supervizijom”, napisao je Chollet na Twitteru.

Saopštenjem sličnog sadržaja na svom Twitteru oglasila se i Američka ambasada u BiH. Iz Ambasade su također naveli da je Chollet ponovo potvrdio podršku SAD-a OHR-u i visokom predstavniku Schmidtu.

Sagovornici su, navela je Ambasada, razgovarali o trenutnoj političkoj situaciji i poslu koji je neophodno uraditi kako bi se ispunili kriteriji za okončanje međunarodne supervizije.

(Vijesti.ba)

127 thoughts on “Chollet: Podrška Schmidtu i OHR-u

  1. whoah this blog is great i like studying your articles. Keep up the great paintings! You know, a lot of persons are searching round for this information, you can help them greatly.

  2. Thanks for another fantastic post. Where else could anyone get that type of information in such a perfect way of writing? I’ve a presentation next week, and I’m on the look for such information.

  3. Pingback: 3northamptonshire

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.